Lehtiarkisto
2.11.

Vuosisadan alun menestyksekäs ammattipainija Saki Hevonpää eli Sulo Alfred Gråsten kuolee New Yorkissa 72-vuotiaana.

4.11.

Leningradin Zenithin jalkapallojoukkue voittaa Tampereen vahvistetun joukkueen 1-6 Ratinan stadionin keinovalaistuksessa.

6.11.

Tenniksen King's Cup -ottelu Itävaltaa vastaan alkaa Suomelta hyvin, kun Pentti Forsman taistelee kahden tappioerän jälkeen itsensä 3-2-voittoon Franz Saikosta ja Sakari Salo kukistaa yksikätisen Hans Redlin kolmessa erässä.

Pikajuoksun olympiavoittaja Marjorie Jackson avioituu pyöräilijä Peter Nelsonin kanssa Lithgow'n pikkukaupungissa Uudessa Etelä-Walesissa.

7.11.

Redl ja Saiko ottavat Forsmanista ja Salosta nelinpelivoiton erin 2-3, vaikka suomalaiset ovat 4. erässä jo kahden pallon päässä otteluvoitosta.

AK:n syysajo, 1000 kilometrin pituinen autojen maantiekisa alkaa.

Kalevi Viskari voittaa Turun Tuoppi -voimistelukilpailut.

8.11.

Suomi voittaa King's Cup -ottelun 4-1, kun Forsman voittaa Redlin neljässä erässä ja Salo rökittää mielenkiintonsa menettänyttä Saikoa 29 minuutissa pistein 6-0, 6-0, 6-0.

Leningradin Zenith voittaa Vaasan vahvistetun joukkueen 0-4. MM-karsinnoissa Tsekkoslovakia ja Bulgaria pelaavat maalittoman tasapelin, ja samoin tekevät Saar ja Norja, ja Skopjessa Jugoslavia voittaa Israelin 1-0. Ruotsi yltää vierasmaaottelussa Espanjan kanssa tasapeliin maalein 2-2.

Urheiluliiton maastojuoksukarsinnoissa Pentti Karvonen kukistaa selvästi Urho Julinin ja Olavi Rinteenpään. Ashabadissa Vasili Kuznetsov voittaa 10-ottelukisan (6862), ja Aleksandra Tshudina on 5-ottelun paras (4506).

Suomen ja Puolan nyrkkeilymaaottelua ei radioida, joten Messuhallin ulkopuolelle vedetään kovaääniskuulutus. Suomi on parempi pistein 6-4, kun voittoihin yltävät Risto Luukkonen, Pentit Hämäläinen, Rautiainen ja Niinivuori, Martti Lehtevä sekä teknillisellä tyrmäyksellä urakkansa päättävä Ilkka Koski.

Lenni Viitala voittaa Vaajakoskella Painiliiton vapaapainimestaruuden oltuaan vaa'alla tasapisteisiin yltäneitä Kalevi Tahvanaista ja Ahto Korpelaa kevyempi.

Lissabonissa suomalaisvene "Tormenta" voittaa purjehduksen Louhi-luokan.

Monthleryssa Ray Amm ja Eric Oliver ajavat 350-kuutioisella pyörällään 41 uutta ME-tulosta (50 kilometristä 7 tunnin ajoon).

Luisteluliiton vuosikokouksen yhteydessä paljastetaan Antti Lindeblomin maalaama Clas Thunbergin muotokuva.

10.11.

Englannin Urheilutoimittajien liitto valitsee vuoden urheilijaksi juoksija Gordon Pirien ennen krikettipelaaja Alec Bedseriä ja ammattinyrkkeilijä Don Cockellia.

New Yorkin nyrkkeilykomissio asettaa Randolph Turpinin kilpailukieltoon tämän saatua haasteen oikeuteen naisen pahoinpitelystä.

Unkarin toiseksi paras pöytätennispelaaja Josef Koczian kerrotaan julistetun pelikieltoon, "koska hän juo liikaa ja esiintyy usein humalassa".