Etusivu
Kilpailuarkisto
Sanomatalo, Helsinki 14.4.2007

tulokset| kysymykset| vastaukset

Urheilutiedon vuoden 2007 Suomen mestaruus ratkaistiin Helsingissä lauantaina 14. huhtikuuta tutussa kisapaikassa eli Sanomatalossa. Vuosina 2002 ja 2005 mestaruuden voittaneen turkulaisen Jari Hakalaxin "Poika takaisin Turkuun"-projekti onnistui, kun hän keräsi kisan 100 kysymyksestä 73 pistettä ja kukisti toiseksi sijoittuneen tamperelaisen Tuomas Tumin vajaalla kolmella ja hallitsevan mestarin, forssalaisen Harri Honkalan tasan neljällä pisteellä, ja näin "Poika" eli Ilta-Sanomien lahjoittama palkintopokaali palasi vuoden kestäneestä päivähoidosta takaisin Turkuun. Tumi voitti nuorten (alle 30-vuotiaitten) sarjan ja jatkoi näin nousujohteista uraansa, joka vasta kaksi vuotta aiemmin oli nostanut hänet ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

Kolme tuntia kestäneen kisan kärkipäähän raivasivat tiensä tutut nimet. Mitalikolmikon takana olivat vanhat mestarit Jukka Mukala ja Timo Toivonen, ja myös seuraavilta sijoilta löytyvät Jari Hynninen, Reijo Syrjäsalo ja Mikko Alin ovat aiemminkin olleet kymmenen parhaan joukossa. Nuorten sarjan kakkonen Mikko Torro ja vanhemman polven tietäjä Reijo Hyvönen yltivät ensi kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Paras tulokas, Timo Rajamäki löytyy vasta sijalta 36. Ilta-Sanomien kutsumana paikalla oli myös YLE Urheilun kolmihenkinen joukkue, joka porukassa keräämällään 45,75 pisteellä olisi tulosluettelossa yltänyt 20:nneksi.

SM-kisa toimi myös maaottelukatsastuksena syksyllä järjestettävää Viro-maaottelua varten. Maaotteluun on kutsuttu kaikkiaan 16 suomalaisvisailijaa, ja SM-kisan kahdeksalle parhaalle luvattiin automaattisesti paikka maaotteluun yhdistyksen hallituksen saadessa valita loput kahdeksan.

Varsinaisia kilpailijoita SM-kisassa oli 58 eli suunnilleen sama määrä kuin aiempinakin vuosina. Kysymykset olivat Vesa-Matti Peltolan, Antti O. Arposen ja Reijo Laaksosen laatimia, ja sama kolmikko lupasi tehdä kysymykset myös vuoden 2008 kisaan.